Bricscad огласArhitekti Tomic
 Прва страна
 Производи
 Куповина
 О Бриксису
 Новости
 Подршка
 Преузимање
 Контакт

GeoProjektCAD за Bricscad V12

Скуп професионалних алатки за геометре
GeoProjektCAD је настао као производ жеље да се на један максимално ефикасан начин омогући обрада података снимања са терена и израда топографских планова.

Преузмите демо и испробајте софтвер!

Развој овог алата је започет 2000. године у време кад још увек није била (у садашњој мери) заступљена приватна геодетска пракса. У почетку је то била само идеја да се искартирају тачке и изврши спајање тачака линијом и да се додају топографски знаци, а све остало је могло да се ручном обрадом ''извуче'' из самог AutoCAD-а. У међувремену се појавила потреба да се обрађује све већи број ситуација, а време за ручну обраду података је увек било недовољно. Нарочити проблем је био у самој концепцији припреме за штампу која фиксира одређене величине (величину текста за број тачке, коту тачке, фронт на линији, величину и положј топографског знака као и растојање између линије и пикира). Приликом снимања долазило је често до грешака у оријентацији или самом уносу координата или коте тачака које су коришћене као тачке основе за снимање. Прерачунавања су мукотрпна и врло често (уколико се не убележе неки подаци на терену) чак и немогућа. Штампа неке ситуације у више различитих размера је била посебна главобоља.

Све ово побројано и још много тога је просто било нерешиво без израде алата који би олакшали све ово, ако се користе подаци који се нађу само привремено у интерној меморији програма. Идеја да се формира један пратећи фајл који би пратио обраду података био је прави погодак и од онда се концепција програма почела да заснива на форматирању овог фајла који би био у интерактивној вези са оним што се дешава на екрану рачунара.

Овакав приступ је из корена изменио приступ и концепцију израде алата а без неког озбиљнијег програмирања све то није било могуће. За развој софтвера (као најелегантније решење) коришћен је програмски језик C++ који пружа неслућене могућности ако се има добра идеја. Упорност и први резултати су били веома охрабрујући. Срећа је да се на време придружио већи број геодетских организација који су користили ове алате и у исто време давали идеје за израду нових. Наравно и финансијска страна је била проблем јер је за све ово требало и време и новац. Понуђена решења су привукла пажњу неких нама блиских људи и они су се укључили у развој овог софтвера.

Потребе и проблеми који су се појављивали у међувремену су решавани постепено све до тренутка кад је све ово што смо започели могло да се назове некаквим програмом. Надаље је све било лакше иако су проблеми и задаци били све тежи. У међувремену смо са Bricsys NV потписали уговор о развоју геодетских алата за софтвер Bricscad који је изванредна платформа за обраду геодетских ситуација, а истовремено је компатибилан са AutoCAD-ом, осим неких разлика у синтакси за програмирање.

Програм је сво време рађен на обе платформе и наравно тестиран небројено пута. Било је јако важно да познајемо и програмска решења других софтвера, како неки од алата не би био ненамерна копија неког решења. Међутим, сама концепција није дозвољавала било каква копирања нити је било потребе за тим. Сва решења су наш уникатан производ и нема сличности са другим софтврима иако је то веома тешко постићи. Није нам била намера да правимо ''шминку'' и непотребне алате већ само да за сваки проблем пронађемо најефикасније решење.

Тако, након 9 година рада смо у могућности да вам понудимо један врло потпун, али за употребу једноставан софтвер, са надом да ћете бити задовољни и уживати у његовом коришћењу.

Садржај:
Уопштено
Упутство за употребу

Преузмите демо

Продавница:
Сада све наше производе можете наручити е-поштом